Westernrijden

Het westernrijden komt oorspronkelijk uit Amerika. Het is ontstaan door het werk van de cowboy die door het werken met vee de beschikking moest hebben over een paard die ontspannen, rustig, werkwillig en meedenkend was. Uiteindelijk is hier een western rijstijl uit ontstaan en werd het niet alleen in Amerika maar ook in de rest van de wereld uitgevoerd. Het is in al die jaren een bekende paardrij discipline geworden. Inmiddels is de populariteit van het western rijden groeiende en dit blijkt ook wel uit de druk bezochte wedstrijden.

Het westernrijden kan worden samengevat in drie hoofdklassen: de dressuur, de snelheidsspelen en het onderdeel waarin het werken met paard en vee centraal staat. Het zogenaamde ‘werkend element’. Onder de dressuur vallen alle onderdelen die samen een afspiegeling vormen van de cowboy toen hij nog samen met zijn paard het werk op de ranch moest opknappen: HalterShowmanship at HalterTrailWestern PleasureHunter under SaddleWestern HorsemanshipWestern RidingReining en Versatile Horse. Bij de snelheidsspelen: Barrel Racing en Pole Bending gaat het om de snelheid en de wendbaarheid van het paard. Cutting, Working Cowhorse en Team Penning zijn onderdelen die behoren tot het werkend element (bron: Westernsport).

Manege Noot biedt u de mogelijkheid om lessen te volgen in westernrijden en dan met name in  de dressuur  discipline.

Wij organiseren 2 keer een WRAN C show, waarvan er 1 in het voorjaar en de 2de (double judged) in het najaar. De 2de show is gekoppeld aan een bootcamp waarbij we ieder jaar andere trainers proberen te krijgen,  en alle dressuur disciplines gegeven worden. Aan het einde van het jaar organiseren wij tevens een onderlinge die ook open staat voor ruiter en paard van buiten de manege. Een ieale gelegenheid om u en uw jonge paard kennis te laten maken met de wedstrijd in een ontspannen sfeer.

Voor meer informatie over de shows, bootcamp en de onderlinge kunt u mailen met

Wedstrijdsecretariaat.noot@gmail.com

sized_DSC_2596 sized_DSC_2621(001) sized_DSC_2747(001) sized_DSC_2759(001)

Hier vind u alle informatie over manege Noot in Callantsoog.