Lessen

Op onze manege zijn er verschillende lessen te volgen. Wij hebben geen minimale/maximale leeftijdsgrens. Wel worden mensen zwaarder dan 90 kilo geweigerd, dit in belang van de paarden. Er zijn verschillende soorten lessen:

  • Voltige les: Voor alle beginnende ruiters is het goed om eerst een paar voltige lessen te volgen. Hier leer je meer je balans te houden op het paard en kan je over een stukje angst heen geholpen worden. De voltige lessen zijn dus niet alleen voor de beginnende ruiter maar ook voor de angstige ruiter (die al langer lessen volgt) Deze lessen zijn op zaterdag ochtend van 11.00 – 13.00 uur.
  • Longe les: Deze les is speciaal voor de kinderen die beginnen met paard rijden. Deze les duurt ½ uur per keer. Ze leren de beginselen van het paard rijden. Het is per persoon verschillend hoelang het duurt voor je naar de groepsles door stroomt. De longe lessen worden gegeven op maandag – donderdag middag en zaterdag ochtend.
  • Half uur les: Deze les is voor de kinderen die uit de longeles komen. In deze les leren ze spelende wijs steeds een beetje meer van het ponyrijden. Deze lessen zijn op woensdag en zaterdag middag.
  • Beginners les: Hier leren de kinderen figuren rijden, stap, draf, galop en worden ze voorbereid om mee te kunnen doen met de FNRS wedstrijden. (mocht je hier interesse in hebben).
  • Gevorderde les: In deze les wordt er al wat meer wedstrijd gericht gereden en begin je met springen. Deze lessen kunnen ook mee doen met de jaarlijkse kür op muziek. Er zijn gevorderde lessen voor volwassenen en kinderen.
  • Westernles: Deze les is voor volwassenen die wat anders willen dan de dressuur lessen. Je moet wel ervaring hebben voordat je aan deze les kan deelnemen.
  • Volwassenen les: Deze les is voor iedereen. De doel van de les is puur genieten van het paardrijden en na het rijden nog even met ze alle een kopje koffie drinken. Op ze tijd is mee doen met een FNRS wedstrijd of met de jaarlijkse kür op muziek kan ook.
  • Privé lessen: Deze lessen zijn voor iedereen en zijn af te spreken via de mail of in de kantine. Ook als je op latere leeftijd wilt beginnen met paardrijden is dit een mogelijkheid om het rijden te leren. Hierna kan je doorstromen naar een geschikte groep.

Mocht u vragen hebben kunt u altijd contact met ons opnemen via info@manegenoot.nl

Hier vind u alle informatie over manege Noot in Callantsoog.