Lessen

Op onze manege zijn er verschillende lessen te volgen. Wij hebben geen minimale/maximale leeftijdsgrens. Wel worden mensen zwaarder dan 100 kilo geweigerd, dit in belang van de paarden. Er zijn verschillende soorten lessen:

  • Longe les: Deze les is speciaal voor de kinderen/volwassenen die beginnen met paard rijden. Deze les duurt ½ uur per keer. Ze leren de beginselen van het paard rijden. Het is per persoon verschillend hoelang het duurt voor je naar de groepsles door stroomt. De longe lessen worden gegeven op donderdag middag en zaterdag ochtend.
  • Half uur les: Deze les is voor de kinderen die uit de longeles komen. In deze les leren ze spelende wijs steeds een beetje meer van het ponyrijden. Deze lessen zijn op woensdag en zaterdag middag.
  • Beginners les: Hier leren de kinderen figuren rijden, stap, draf, galop en worden ze voorbereid om mee te kunnen doen met de FNRS wedstrijden. (mocht je hier interesse in hebben).
  • Gevorderde les: In deze les wordt er al wat meer wedstrijd gericht gereden en begin je met springen. Deze lessen kunnen ook mee doen met de jaarlijkse kür op muziek.
  • Westernles: Deze les is voor volwassenen die wat anders willen dan de dressuur lessen. Je moet wel ervaring hebben voordat je aan deze les kan deelnemen.
  • Volwassenen les voor recreanten: Deze les is voor iedereen. De doel van de les is puur genieten van het paardrijden en na het rijden nog even met ze alle een kopje koffie drinken. Op ze tijd is mee doen met een FNRS wedstrijd of met de jaarlijkse kür op muziek kan ook.

Mocht u vragen hebben kunt u altijd contact met ons opnemen via info@manegenoot.nl

Hier vind u alle informatie over manege Noot in Callantsoog.