Stichting aangepast ruitersport

Op maandagavond hebben wij al jarenlang rijden voor mensen met een beperking.

Vorig jaar hebben wij meegedaan met een actie van Specsavers in Den Helder voor het goede doel.
Iedereen heeft zich dagen lang suf gestemd met als resultaat: €2211,50 !!
 Deze cheque kregen wij in februari uitgereikt en wat zijn wij daar blij mee!
Van deze opbrengst kan het blokkenzadel worden opgevuld en hebben we weer wat in kas om spulletjes aan te schaffen/ te vernieuwen.
Onze klanten rijden in 3 groepen van elk een half uur, van 19.00 tot 20.30 u. Het meeste wordt er gestapt met een rondje draven links- en rechts-om. Er is er één die zelfs zo nu en dan een galopje maakt als juf kan mee rennen en anderen die een extra rondje draven aan de longe omdat ze dat zó leuk vinden.  Of we doen spelletjes en soms een wedstrijdje waarbij alléén maar winnaars zijn.
Bij de meeste klantjes loopt er iemand naast. Daar zijn natuurlijk best wel wat vrijwilligers voor nodig. Wij hebben een stuk of 10 vrijwilligers die helpen zadelen, opstappen, meelopen, poep scheppen en helpen met afstappen. Vooral dat afstappen is eigenlijk geknipt voor een mannelijke vrijwilliger die stevig in zijn schoenen staat. Ervaring met paarden is helemaal niet zo belangrijk, omgaan met mensen wel. Is er IE(MAN!)D die ons team zou willen versterken??? In de vakanties hebben wij geen paardrijden en als je niet kan is het natuurlijk geen enkel probleem om over te slaan. Echt waar: als je die blije koppies ziet is het zó leuk om te doen. De leeftijd van de klantjes is van puber tot 60+. Oh ja… die van de vrijwilligers ook!
Na afloop drinken we altijd een bakkie koffie/thee of frisdrankje.
Mocht je meer informatie willen dan kan dat bij Winnie: 0653193177
En SPECSAVERS…..NOGMAALS BEDANKT!
stas

Hier vind u alle informatie over manege Noot in Callantsoog.